Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 150.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1Iran Girls U12 Championsips دختران زیر 12سال IRI
1 Минути
2Тренировочный блиц турнир RUS
1 Минути
3GIẢI CỜ VUA HỌC SINH THÀNH PHỐ HÀ NỘI NĂM HỌC 2020-2021 - CỜ TIÊU CHUẨN NỮ 16-18 TUỔI VIE
5 Минути
4GIẢI CỜ VUA HỌC SINH THÀNH PHỐ HÀ NỘI NĂM HỌC 2020-2021 - CỜ TIÊU CHUẨN NỮ 7 TUỔI VIE
5 Минути
5GIẢI CỜ VUA HỌC SINH THÀNH PHỐ HÀ NỘI NĂM HỌC 2020-2021 - CỜ TIÊU CHUẨN NỮ 10-11 TUỔI VIE
8 Минути
6GIẢI CỜ VUA HỌC SINH THÀNH PHỐ HÀ NỘI NĂM HỌC 2020-2021 - CỜ TIÊU CHUẨN NỮ 12-13 TUỔI VIE
10 Минути
7GIẢI CỜ VUA HỌC SINH THÀNH PHỐ HÀ NỘI NĂM HỌC 2020-2021 - CỜ TIÊU CHUẨN NAM 8-9 TUỔI VIE
10 Минути
8GIẢI CỜ VUA HỌC SINH THÀNH PHỐ HÀ NỘI NĂM HỌC 2020-2021 - CỜ TIÊU CHUẨN NỮ 8-9 TUỔI VIE
14 Минути
98th Mobile Chess x Community Hero Championship 2021 (ARENA U12B) MAS
15 Минути
10GIẢI CỜ VUA HKPĐ HUYỆN TỨ KỲ, HẢI DƯƠNG NĂM HỌC 2020-2021 NỮ 4-5 VIE
16 Минути
11Первенство Хабаровска среди девочек до 13 лет (2010-2011 г.р.) RUS
17 Минути
12GIẢI CỜ VUA HỌC SINH THÀNH PHỐ HÀ NỘI NĂM HỌC 2020-2021 - CỜ TIÊU CHUẨN NAM 7 TUỔI VIE
17 Минути
13GIẢI CỜ VUA HỌC SINH THÀNH PHỐ HÀ NỘI NĂM HỌC 2020-2021 - CỜ TIÊU CHUẨN NAM 10-11 TUỔI VIE
18 Минути
14GIẢI CỜ VUA HKPĐ HUYỆN TỨ KỲ, HẢI DƯƠNG NĂM HỌC 2020-2021 NỮ 1-3 VIE
20 Минути
15GIẢI CỜ VUA HỌC SINH THÀNH PHỐ HÀ NỘI NĂM HỌC 2020-2021 - CỜ TIÊU CHUẨN NAM 12-13 TUỔI VIE
20 Минути
16GIẢI CỜ VUA HỌC SINH THÀNH PHỐ HÀ NỘI NĂM HỌC 2020-2021 - CỜ TIÊU CHUẨN NỮ 14-15 TUỔI VIE
21 Минути
17GIẢI CỜ VUA HKPĐ HUYỆN TỨ KỲ, HẢI DƯƠNG NĂM HỌC 2020-2021 NAM 4-5 VIE
21 Минути
18GIẢI CỜ VUA HKPĐ HUYỆN TỨ KỲ, HẢI DƯƠNG NĂM HỌC 2020-2021 NAM 1-3 VIE
29 Минути
19ABIERTO POR LICHESS ETAPA 3 CIRC. MUNICIPIO LANÚS, VIERNES 22, 18 HS. ARGENTINA, 21 HS. UTC LIBRE Y GRATIS https://lichess.org/tournament/eGTGdbcV ARG
35 Минути
20OPEN ONLINE STAGE 3 LANÚS MUNICIPAL CIRCUIT 2021 FREEDAY 01-22 9 PM UTC, 6 PM ARGENTINA, FREE REGISTRATION https://lichess.org/tournament/eGTGdbcV ARG
35 Минути
218th Mobile Chess x Community Hero Championship 2021 (ARENA U12G) MAS
42 Минути
228th Mobile Chess x Community Hero Championship 2021 (SWISS U12B) MAS
43 Минути
23Iran Girls U10 Championsips دختران زیر 10 سال IRI
46 Минути
24Всероссийские лично-командные соревнования по быстрым шахматам среди учащихся, проживающих в сельской местности (юноши) RUS
46 Минути
25Tematiskais šaha turnīrs ''Spāņu atklātne'' 25.01.2021. LAT
51 Минути
26Hong Kong National Junior Chess Championship 2021 U10 HKG
1 Часови 1 мин.
27Hong Kong National Junior Chess Championship 2021 U12 HKG
1 Часови 3 мин.
28NCA Individual Online U1700 ENG
1 Часови 4 мин.
29Всероссийские лично-командные соревнования по быстрым шахматам среди учащихся, проживающих в сельской местности (девушки) RUS
1 Часови 6 мин.
30The Inaugural Sri Lanka Online Under 14 Years Youth Chess Championships 2021 [Is there any corrections contact - 0713598490] SRI
1 Часови 11 мин.
31Iran Girls U18 Championsips IRI
1 Часови 22 мин.
32I CAMPEONATO DE AJEDREZ INTERESCUELAS PROFESIONALES VIA INTERNET DOCENTES - ADMINISTRATIVOS - PUNO 2020 PER
1 Часови 33 мин.
33I CAMPEONATO DE AJEDREZ INTERESCUELAS PROFESIONALES VIA INTERNET DAMAS - PUNO 2020 PER
1 Часови 40 мин.
34Квалификационный турнир с нормой 2 разряда 21-25.01.2021 KAZ
1 Часови 43 мин.
35Первенство Хабаровска среди мальчиков до 13 лет (2010-2011 г.р.) RUS
1 Часови 52 мин.
36I CAMPEONATO DE AJEDREZ INTERESCUELAS PROFESIONALES VIA INTERNET VARONES - PUNO 2020 PER
2 Часови 9 мин.
37Встречи Сколково 30 января RUS
2 Часови 11 мин.
38GIẢI CỜ VUA CÁC NHÓM TUỔI TRẺ MIỀN TRUNG LẦN THỨ XIX NĂM 2020 - DANH SÁCH BAN ĐẦU VIE
2 Часови 12 мин.
398th Mobile Chess x Community Hero Championship 2021 (ARENA U17G) MAS
2 Часови 12 мин.
408th Mobile Chess x Community Hero Championship 2021 (4v4 Magic Chess Team) MAS
2 Часови 14 мин.
41Дистанционный турнир А по классическим шахматам RUS
2 Часови 14 мин.
42Giải cờ tướng các nhóm tuổi trẻ miền Trung lần thứ XIX năm 2021 - Danh sách ban đầu VIE
2 Часови 16 мин.
43Первенство городского округа Тольятти по шахматам (полуфинал в Центральном р-не) среди мальчиков и девочек 2012-2013 г.р. и 2014 г.р. и младше RUS
2 Часови 17 мин.
44Первенство городского округа Тольятти по шахматам (полуфинал в Центральном р-не) среди мальчиков и девочек 2010-2011 г.р. RUS
2 Часови 17 мин.
45Первенство городского округа Тольятти по шахматам (полуфинал в Центральном р-не) среди юношей и девушек 2006-2007 г.р., мальчиков и девочек 2008-2009 г.р. RUS
2 Часови 17 мин.
46Дистанционный турнир Б по классическим шахматам RUS
2 Часови 18 мин.
47First Tikapur Farwest Provence Chess Tournament 2077 NEP
2 Часови 25 мин.
48Concurs National online F16 Semifinala 23-24 Ianuarie ROU
2 Часови 34 мин.
49GIẢI CỜ VUA HỌC SINH THÀNH PHỐ HÀ NỘI NĂM HỌC 2020-2021 - CỜ TIÊU CHUẨN NAM 14-15 TUỔI VIE
2 Часови 35 мин.
50Турнир дружбы школы шахматных побед Наставник и ЦРТДиЮ при поддержке газеты "Наше время RUS
2 Часови 40 мин.
Сервер на Chess-Tournament-Results © 2006-2021 Heinz Herzog, CMS-Version 25.08.2020 09:21
PixFuture exclusive partner, masthead